Breton - Stor jägare i litet format

28 maj 2014

BRETON Norrbotten Södra

Igår skapade jag en grupp på Facebook som heter BRETON Norrbotten Södra. Där är det tänkt att vi ska få ihop så många bretonägare från regionen som möjligt så att vi kan avisera om gemensamma träningar och aktiviteter. Medlemmar kan lägga upp bilder eller man kanske kan hitta en samåkningspartner till jaktprov eller utställning. 

Läser du detta och är bretonägare och nyfiken på regionens aktiviteter är du mer än välkommen att gå med i gruppen. 


Trevligt besök

Nu har vi just vinkat av Abba, Raimo, Ronja och Prince som beger sig hem till Hammerfest i Norge igen. Det har varit riktigt roligt att ha dem här en vecka och vi har pratat mycket hund och delat erfarenheter. Jag hoppas att dem har haft lika trevligt som oss och att de återkommer i framtiden. 

Abba är precis lika fin hund som jag trodde, världens goaste gladaste myshund som har mycket spring i benen utomhus. Hon är otroligt söt med sin nätta kropp och pigga utseende. Bilder från denna vecka kommer snart på hemsidan på Abbas flik. 

Jag önskar Raimo och Abba massor lycka till med träningen framöver och hoppas ni har fått matnyttiga tips som underlättar lite. Vi ses snart igen hoppas jag! :) 


25 maj 2014

Valpkurs dag 2

Idag har vi haft duvträning med halva kullen. Vi tränade lugn i flog på stöt och det skötte hundarna fint. Alla valparna som deltog klarade av att stoppas i uppfloget i fritt sök, det var roligt att se. 

Alice vårat lilla yrväder skötte sig exemplariskt så hon imponerade stort på mig, hon är ju så vild så jag hade tänkt det värsta om henne. :) Det finns hopp i den lilla galenpannan. 

Abba gjorde sitt första uppflog i lina, men efter att jag har sett Abba dessa dagar och vilket bra noggrannt jobb Raimo har gjort med träningen på henne tyckte jag att det var god tid att testa fritt släpp också. Efter lite peppning och stöd från Nisse så var Raimo med på noterna. Fritt släpp blev det och det gick fint. 

Affe var mycket skötsam. Han släpptes i första släpp med lina och stoppades omedelbart i uppfloget på signal. Andra släppet fick han vara lös i släpp och även då stoppade han direkt i uppfloget på signal. 

Sirap gjorde också sitt första släpp i lina och stoppades där på signal. Nästa släpp lös och även där stoppades han i uppfloget. 

Det var roligt att se valparnas olika reaktioner på duvorna. Det vi alla ska jobba med framöver är snabbare sitt och tydligare signaler. Och viktigaste av allt, ett bättre och gladare beröm! :) 

Efter lunch körde vi igenom utställningsregler och meningen med utställning. Detta var supernyttigt även för mig och Lina gjorde en exemplarisk genomgång för oss alla som var lättförstådd och tydlig. Utställning kan ju vara väldigt krångligt annars. :) 
Vi tränade även på att springa med hundarna och att ställa upp hundarna på bästa sätt. Det var sjukt svårt... 
Vi tittade även igenom styrkor och svagheter på våra hundar, vad som är viktigt att tänka på och hur vi ska presentera oss bäst. 
Lina gjorde också en tydlig genomgång över hur man flyttas vidare till konkurrensklasser, vad man tävlar om, vad de olika rosetterna betyder och vilka olika bedömningar man kan få. 

Jag är mycket nöjd med dagen och glad för de valpköpare som tog sig tid att delta även idag. 
Jag är även grymt glad att jag redan idag kan se framsteg på hur träningen har gett resultat från igår och hur ägarna har förbättrat sin tajming och tydlighet. Snyggt!! 

Flera bilder kommer senare


24 maj 2014

Valpkurs

Idag har vi haft valpkurs med vår A-kull tillsammans med Tiellas CK-kull. Alla valpar deltog. Allt från Hammerfest, Norge i norr och Östersund i söder, det är grymt härligt och få förunnat med så engagerade valpköpare! :) 

Jag kan inte skryta nog mycket över hur stolt jag är över er, att ni har lyckats få till så fina relationer med sånt fint samarbete redan nu med era hundar. Man kunde verkligen se på flera hundar att de älskar sin förare, det är suveränt! 

Jag hoppas att alla har fått med sig lite nyttiga tips i bagaget och blivit några erfarenheter rikare. Jag hoppas också att ni nu har fått lite inspiration att fortsätta kämpa på med era hundar, även fast de är i värsta slyngelåldern. :) 

Hemsidan är uppdaterad med nya bilder och lite text. Jag hoppas att Lina också har fotat fina bilder, i såna fall kommer de också upp så småningom. 

Åter igen, Bra kämpat allihopa och stort Lycka Till framöver! :) 

En trött Abba hälsar godnatt till hennes kullsyskon! :) 


18 maj 2014

Abba på duvträning

Idag har Abba varit och tränat på duvor. Både uppflog och avance tränades och det hade gått bra. 

Det är roligt med träningsrapporter och vi är så glada att valpköparna kämpar på så duktigt med sina valpar. 


Abba fokuserar....eller?! :) 


Så här ska det se ut, full fokus!! :) Fina tjejen. 


Abba får testa på att sekundera en Gordonsetter, det var svårt. Kanske kommer med åldern! :) 



Akke


Idag har vi fått några nya bilder på Akke. Han är verkligen underbart fin i sin teckning tycker jag. Så klara färger, och han ser ju så snäll ut. Lite busig kanske...men snällt utseende. :) 
Akke gillar att simma, han har varit som en badanka i helgen, det är roligt att höra. Han är precis som många andra i kullen även positiv till att bära på saker, han bär kring på allt möjligt. Det ser positivt ut för framtiden. 

Vi ser nu otroligt mycket fram emot helgens valpkurs, jag tror och hoppas att vi alla kommer att lära oss massor. Det ska bli superskoj att se alla valpar och då ska jag försöka fota massor massor. 




12 maj 2014

Abba bilder från utställningen

Här är någon bild från utställningen. Himla söt är hon lilla Abba, men säkert inte så lätt att fota. :) 




Verkar vara något intressant på mattan! :) 



10 maj 2014

Abba BIM

Vi är mycket stolta och nöjda över våran duktiga valpköpare Raimo som satsar på sin hund Abba och går utställningar och kurser och sätter höga mål för framtiden! Vi är så glada  att Abba fick komma till ert hem. 

I helgen har Abba gått utställning med fin kritik, hon blev BIM i valpklass. Det var hennes första utställning och hon skötte sig fin fint. 

Vi ser fram emot fler fina resultat både på utställning, jakt och jaktprov! 

Bilder kommer sen, Raimo visar Abba även imorgon. :) 

Lilla Abba väldigt ung på bild! :) 


Här är Abba med min kära mor några veckor gammal, en riktig gosehund redan då. 



3 maj 2014

Apportering

Igår när Affe var förbi pratade vi lite apport. Fredrik tyckte inte att Affe ville bära och apportera, utan endast på eget initiativ. Då visade Nisse Fredrik hur han skulle träna in lydnadsapportering med Affe. Fredrik var skeptisk men idag fick vi denna mycket glädjande bild!! 

Snyggt jobbat Fredrik!!! Affe bär apporten med glädje i storstan Piteå! :) 


Finbesök

I veckan har vi fått två trevliga besök. Först var Johan och Sirap här och hälsade på. Sirap och Alice busade på massor i leran. Dom har vuxit en hel del sedan sist dom träffades. Sirap har mognat en hel del och är en riktigt vild, busig och trevlig hund. 

Affe och Fredrik var och hälsade på oss igår, det var roligt att se hur Affe har utvecklats sen sist och det ser mycket positivt ut. Affe är en supertrevlig hund på alla sätt och vis. Han har också mognat en hel del sedan sist och skötte sig perfekt nu när han var och hälsade på. 
Vi var till gropen och lät hundarna bada lite, alla hundarna simmade. Även om Alice och Affes bad var mindre frivilligt när dom ramlade i. :) Liva visade hur det skulle gå till! 
Jag försökte fota Affe men det var inte så lätt, om jag lyckades få någon bra kommer den upp på hemsidan framöver. 
Affe ser riktigt fin ut i kroppen men behöver ännu utveckla sitt huvud lite bättre, vi håller tummarna.