Breton - Stor jägare i litet format

28 juni 2014

Bootcamp ILEX

Vi ligger nu i hårdträning inför höstens jakt eftersom vi har insett att vår lille fransman behöver mycket bättre kondition och mera muskler för att palla med att jaga hela dagarna. 
För att starta lugnt så att han hinner bygga upp sig utan att skada sig är simning ett stort inslag i träningen. Idag har hundarna fått simma bakom båten när vi ror. Flytväst på och off vi go! :) Ilex är inte den snabbaste och duktigaste simmaren än, men han lär sig. 

Alice är som fisken i vattnet och älskar detta. Liva försökte vi få upp lite tempo på så hon bränner lite fett. Och Ebba är Alice mor...fisk även hon. :) 

Vi tränar även en hel del dressyr med ILEX och han blir bättre och bättre. 
Igår var han med oss och badade bastuflotte...det var konstigt men kul att få vara med! :) 

23 juni 2014

Flytvästar

Jag har införskaffat flytvästar till hundarna nu. Började med att köpa två för att testa hur dom satt, men nu ska jag köpa två till så att alla har varsin. 
Tanken är att jag ska kunna motionssimma hundarna utan att vara orolig att de ska hända något. Alla våra hundar är duktiga simmare utan flytvästar, men det känns som en extra trygghet för mig när de är ute och simmar en längre tid på djupt vatten att dom har flytväst på sig. Dessutom är det ju lite mera motstånd att simma med flytväst så hundarna får bättre träning. :) 

Liva och Alice var de som fick testa först. 


Liva med sin nya flytväst, och Alice till vänster i bild men hon är ju aldrig still. 


Liva poserar på lilla bryggan. :)

Jag hade tänkt köpa hurttas flytvästar men de är väldigt stor prisskillnad, mer än dubbla priset för dom jämnfört med dessa, så jag inhandlade två av denna modell och blev nöjd. Jag kommer att köpa två till av samma modell till Ebba och Ilex. Denna flytväst kostade 199kr på djurmagazinet, tyckte jag var överkomligt. 


20 juni 2014

ILEX des Marais du Piat


Vi har nu fått hem våran nya franska stjärna. Vi hoppas och tror mycket på honom. Det är en hel del jobb med dressyren kvar men vi kämpar på. 

ILEX är hittils väldigt snäll och stabil kille. Han är i värsta slyngelåldern där könsmognaden spelar ett spratt i skallen på honom, men han är väldigt trevlig. Vi hoppas att han kommer mogna och bli en riktigt bra hanhund. 

ILEX är efter mycket intressanta linjer som inte är så vanliga här i Norden. Vi fick äran att träffa hans far BOB i Frankrike som imponerade stort, vilken underbart trevlig hund. Även hans moster och halvbror träffade vi där, alla mycket fina och trevliga. 

ILEX kommer att få en egen sida på hemsidan www.bricksite.com/aija där man kan läsa mer om honom. Där kommer även stamtavla att finnas.

ILEX är röntgad med HD:A och vi kommer att skicka plåtar till Norge så småningom för hq bedömning. 

ILEX är utställd tre ggr i Frankrike som valp och junior. Samtliga ggr placerad som etta i sin klass. 


Frankrike etapp 3

De tre sista dagarna har varit med blandade känslor. Natten från måndag till tisdag bodde vi på ett superfint hotell i Orleans, god frukost, fräscha rum och pool. 

Vi har fått uppleva att köra bil i 6 filigt i rusningstrafik. Vi har fått uppleva att GPSen går sönder när vi ska hitta till flygplanet. Vi har även upplevt förorten och slummen. 

Sista natten bodde vi på ett sunkigt hotell i förorten. Ganska lurvigt område men det funkade en natt. I närheten låg ett shoppingcenter som vi spenderade hela våran sista dag på. 

Vi har haft en underbar resa och mycket roligt, men det är alltid skönast att komma hem. 
Denna gång lite extra kul eftersom vi har fått med oss en guldklimp hem. Mer info om det kommer...


Tattarpacket på Arlanda. 


Väntar på att restaurangen i förorten ska öppna. Kl 18 skulle den öppna, kvart över gav vi upp. :) 


Sjukt imponerad över toaletterna på Orly flygplats, dom var som på lyxhotell. Vita glittrande klinker på golvet, supermodern inredning, rent, fräscht och självspolande toaletter. 


Rekommenderar Affligen rouge starkt, den fanns inte överallt så då fick Leffe ruby duga. 

En öl är dock lyx i Frankrike och kostar ungefär som i Sverige, vin däremot är nästan lika billigt som vatten och väldigt gott. :) 







17 juni 2014

Frankrike Etapp 2

Nu är andra etappen av vår resa avklarad. Tre dygn i Aurillac med massor av hundar och utflykt men framförallt mängder av vin. :) 
På lördagen var vi uppe i bergen och besökte en liten by och därefter en vulkan. Vi har ätit fransk mat och det var spännande gott och ibland konstigt. På kvällen var det galamiddag och underhållning, det var trevligt. 
På söndagen var det utställning och mängder av snygga bretoner ställdes. Det var en mycket hög kvalitet på hundarna. 
Vi fick även med oss en riktig guldklimp från söndagen, mer info om det kommer senare. 


Parken brevid vårt hotell, knölsvanar och fiskar bodde här. 


På vägen upp på vulkanen. Halvvägs ungefär. 


Maggan och Lina lite längre upp på toppen. 


Dit upp och lite till ska vi. 


Uppfödargrupperna ställer upp inför finalen. 


Mera uppfödargrupper. 








13 juni 2014

Frankrike Del 1

Våran bretonresa till Frankrike har startat och vi har avverkat etapp 1. Vi startade med tre härliga dagar i Paris med kanonväder mellan 25 och 30 grader. 
Vi har ätit och druckit gott, sett det man måste se och tom träffat en kennel och valpar. 


The Eiffeltower...även kallar parisetornet av oss på resan. :) 


Eiffel by night! :) 


Väntan på turbussen...


Maggan fotar the Notre dame från turbussen. 


Triumfbågen




Massa sevärdheter från turbussen...


Paris...staden med ordnat kaos i trafiken. Allt är supertrångt och otydligt! Gode tight var det på vägen som gick genom denna smala öppning. 


Kärleksbron, massor med hänglås för evig kärlek?!?! 




Trevligt besök på en kennel. Underbara familjehundar som var mkt välskötta, välmeriterade och snygga! Valparna var ca 6v.


Ingen kan franska av oss och i Paris vill ingen prata engelska. Då kan det bli spännande när vi beställer, här trodde vi att vi skulle få biff, men den var rå...gott var det iaf.  


Lina, Lena och Maggan


Här har vi startat vår resa mot nästa etapp, Aurillac. Mer om det kommer senare. :) 













7 juni 2014

Egentid

Nu har vi tre hundar i hemmet och det är ofta full fart hela dagarna utomhus. På kvällen är det stor konkurrens om uppmärksamheten av oss och eventuella besökare, därför försöker vi ge alla hundar egentid också. Den mesta dressyrträningen gör vi ju med dom en och en, men just det att få känna sig lite speciell och skapa relation tycker vi är viktigt att hundarna får göra också. 
Idag har Ebba och Nisse haft en heldag tillsammans. Ebba har varit med Nisse ut med kanoten i skärgården och nu åker hon tåg, det verkar hon tycka är riktigt skönt. 


Liva och Alice har varit med mig och simmat. Dom fick springa av sig framför fyrhjulingen på vägen till badpölen och sen hem igen. Alice har blivit riktigt duktig på att simma nu och satan snabb är hon också, jag och Liva lyckades inte hinna med henne idag. 

6 juni 2014

Simskola ger resultat!

Nu har Alice kommit på hur man simmar, och oj va kul det blev. Idag när vi var och badade simmade Alice riktigt fint utan plask och brådska. Eller jo bråttom har hon alltid och satsar 100% hela tiden, men nu plaskade hon inte bara. Ibland kom hon av sig och började plaska med frambenen, och då blev det lite för roligt så hon var tvungen försöka bita i vattnet som stänkte. Söta hund! :) men resten av tiden simmade hon fort men superfint! :) vatten gillar hon då iaf! 

Tog några bilder 




Annette och fina Bronson var med oss, det var trevligt och även han har lärt sig simma riktigt snyggt!! 




1 juni 2014

TENDRI - En bra present

Idag har jag och Nisse fått en både rolig och bra present av hans mamma som har varit på Island. Det är eldstartare, eller  det kanske heter tändhjälp eller tändklossar. Det är iaf en bunt småpinnar med veke man lätt tänder på och ett stearinliknande material. Dessa kommer att bli väldigt bra att ha när man ska göra upp eld på hösten på jakten och allt är blött och surt. 
Ja jag vet att ni nu tänker att man ska ta en tjärstubbe istället, men nu är det inte alltid man jagar i sån terräng där det är gott om såna. Dessutom är dessa tändklossar väldigt lätta och smidiga att ha med i väskan eller fickan, och brinner lätt och länge....hoppas jag iaf, det blir att testa till hösten. 




Mysflickorna

Goaste Ebba och Liva kom och gjorde mig sällskap på toaletten och där somnade dom tillsammans! Så mysiga dom är...kanske man skulle krypa ned tillsammans med dom på klinkergolvet där är det ju svalt och skönt. 

En prima skedning!