Breton - Stor jägare i litet format

29 september 2014

Parningsplaner 2014-2015

Vintern är snabbt här och då händer det spännande saker. Vi planerar valpar på två av våra hundar, lilla fina Liva-Lotta kommer att paras i november-december mest troligt. Hane är nästan helt klart men vi håller på det ett tag till, en mycket bra kombination har vi hittat med en mycket duktig och trevlig hanhund. Vi tror på riktigt tidigt mogna och duktiga jakthundar med ordentligt med jaktlust. Mer om detta kommer uppdateras på hemsidan våran www.bricksite.com/aija

Även Ilex kommer paras i vinter, runt mars vilket ska bli superspännande. Han kommer att paras med Lina Anderssons superfina och trevliga Pålamalmens Krozza. En mycket bra tik som verkligen har dominerat bretonsverige detta år med mycket fina meriter både på utställning och jaktprov. Personligen känner jag till Krozza mkt väl och har både jagat/tränat och gått prov en hel del med henne, det är en hund som faller mig mycket väl i smaken. 
Att Ilex ska paras känns superskoj, han är verkligen en hund med nerverna på rätta stället och med mycket härliga jaktegenskaper naturligt i sig. Han har mycket bra stam och tillsammans med Krozzas gener tror jag detta kan bli en riktigt bra matchning. Mer om det kan läsas på Linas hemsida Tiellas kennel www.tiellas.n.nu


10 september 2014

Strömforsens Liva & husse levererar

Idag lyckades Lilla LivaLotta och husse överlista gammeltuppen. Ett riktigt praktexemplar som nog har varit med många år. Vi är stolta över LillaLiva och grattar husse!! :) 
Härmed tror jag alla fågelarter vi har här uppe är fällda för Liva. Fasan och Rapphöna är inte fällda pga att vi endast tränat på såna marker men Liva har presenterat perfekta arbeten på både rapphöns och fasaner. 


5 september 2014

Akullen

Vi är mycket stolta att berätta att de flesta i Akullen har nu 10månader gammal första jaktveckan stått för fågel, sökt med stor motivation och härlig fart. Vissa av hundarna är det redan fällt fågel för. 

Den största prestationen hittils har Nitro och husse Rory gjort. De har lyckats överlista gammeltuppen, perfekt arbete och snyggt stånd. Vi gratulerar innerligt!! Få förunnat att få skjuta gammeltuppar och ännu färre som får göra det för 10måmaders valpar!! Mycket roligt. 


Affe har också presterat mycket bra. Han har sökt fint med hög motivation utan att mattas under många mil. Tillslut fick dom belöning och fick fälla Affes första fågel en orre efter ett snyggt stånd! Vi gratulerar!! 



Akke har också skött sig fint i skogen. Han har sökt bra och varit duktig på att hitta fåglar. Tre tjädrar är fällda om jag inte minns fel. Vi gratulerar!! Han har dessutom apporterat en skjuten tjäderhöna, det är inte det lättaste! Mycket bra jobbat Patrik! 



Ax har också skött sig mycket bra i skogen. Har visat att ståndet finns där och att det finns motor och jaktlust så det räcker och blir över. Härligt jobbat!! Bilden är stulen från Fredrik, hoppas det är ok! :) 


Sirap har varit i fjällen och jagat. Husse har jobbat på bra med lydnaden och har fått några fina stopp i flog. Han har stått för ripa och en ripa är skjuten om jag fattat rätt. :) mycket roligt! 

Bild kommer

Abba och Raimo har varit här i Sverige med oss och jagar premiären. Hon söker riktigt bra ned hög motivation och bra format. Hon har visat sig anpassa sig väl efter biotopen. Abba har visat fina stånd på bland annat ripa men även fina eftergångar i flog. Vi hjälptes åt att jobba med detta och igår fick jag rapport av Raimo att Abba har skött sig perfekt i flog och stannat på hans kommando. Härligt att dressyren gav resultat. Bra jobbat och fortsatt lycka till. Abba och Ebba på bild! Bättre bild kommer förhoppningsvis. 


Alice har sökt som en blådåre sen premiären. Hon är en riktigt galen jaktmaskin som aldrig ger upp eller blir trött. Hon har haft några stötar men har kunnat stannas förtjänstfullt. Sen klickade det plötsligt till och nu har hon visat praktfulla stånd på orre, bra avance och perfekt stopp i flog. Vi är mycket nöjda ned vad vi har sett av våran dåre till jaktmaskin! :) Alice och Ilex på bild. 


Anja har jag inte hört hur det gått efter premiären än. Men hon har varit med på inventeringen och fått träffa sin första ripa. Hon söker och springer på bra. Som alla andra i kullen något omogen i sin vindhantering men dom är ju små valpar än och har mycket kvar att lära. Hon stoppades förtjänstfullt i flog. Bra jobbat Andreas och bra fotat!! 



Åter igen: Vi är mycket nöjda med vad vi har hört från kullen än så länge och framförallt är vi enormt glada att vi har hittat så bra valpköpare som har tagit vara på sina tomluvor och sett till att de får jaga och träna på fågel. Mycket bra jobbat allihopa!! Fortsatt lycka till framöver.