Breton - Stor jägare i litet format

25 mars 2015

Nya valpbilder

Idag har snälla Annette hjälpt mig fota bilder på valparna utomhus, blir så mkt bättre ljus och skarpare bilder då. De var några valpar som var riktigt trötta, men de blev väldigt söta ändå. Bilderna finns på resp valps sida på hemsidan www.ajakawis.com i b-kullen. 


23 mars 2015

Regler är till för att brytas

Ja det är nog fågelhundars livsfilosofi, iaf de yngre av dom. 
Vi har inga hundar i sängen här hemma och det brukar fungera ganska bra. Men så denna morgon vaknar man och då ser det ut såhär!


Tom och tommare skippar tydligen husets regler idag. Dessa två är ganska bra på att tänja gränser, och dom gör det ofta som ett team, jag tror dom inser att straffet blir lindrigare då, dom är så svår å vara arg på när de ä så söta! 

20 mars 2015

Valparna växer

Nu ä valparna 4veckor, dom ä nästan som sötast nu. Sover ganska mycket och ser ut som lurviga små nallebjörnar. 
Vissa har fått sina riktiga namn och i helgen får vi första besöket av en av valparnas nya ägare. 


Ettan 


Sjuan


Sexan


Ettan


Fyran



14 mars 2015

Bättre än bäst

Ja bättre start på livet än såhär får man inte. Här ska det introduceras i tid. I denna säng kan ju bäbis inte sova annat än gott. 
Lampan är väldigt lik Ilex siluett tycker jag! :) 




9 mars 2015

Inoff utställning med Ilex


Idag har vi varit på inofficiell utställning med Ilex, detta för att träna i ringen inför kommande utst. Det gick sådär, jag tyckte själv att han var alldeles för ofokuserad och svamlig. Han hade inget tålamod att stå fint heller så vi har en hel del träning att göra. 

Domaren tyckte ändå att Ilex var fin och han blev BIR med HP med följande kritik: 

Hane med utmärkta proportioner, utmärkt huvud, bra bett, utmärkt skalle, mörka ögon, bra hals och rygglinje, utmärkt bröstkorg, välvinklad, bra tassar och benstomme, fria rörelser, bra päls, behöver lite ringträning. 

Sista meningen får vi ta åt oss och jobba på...



Inte helt lätt att visa hund när man själv knappt kan röra sig. :/ 


8 mars 2015

Fjällturer för tre ur A-kullen

Affe och Alice har just kommit hem från en helg i fjällen. En del fågel är fälld för Alice som har skött sig exemplariskt. Även fina apporter har hon gjort. 



Både Affe och Alice har sökt mycket fint och kämpat på bra trots dåligt väder och tung snö. Affe har haft flera fågelsituationer men har lite jobb kvar att göra med lydnaden när fågel lyfter. Men det kommer nog snart, bara kämpa på. 

Nöjd Affe vilar ut lite

Abba har varit på jaktprov och hade lite väl roligt på egen hand i lördags... Så kan det gå när man har en hund med väldigt mycket jaktlust och driv, det kan koka över ibland när man inte riktigt har rutinen inne. Men idag har Abba varit sig själv igen och gått för 1ukl på provet, tyvärr hade hon lite otur med fågel så det blev ingen godkänd fågeltagning. Men lydnaden finns där och även materialet så det är bara en tidsfråga innan priserna trillar in. 

5 mars 2015

Roliga investeringar

Titta så fin sak jag har beställt hem...snart sitter den på min vägg här hemma. Så himla fin!! 
Tror nog det är svårt att hitta en finare vägglampa än såhär! :) kanske att man är lite insnöad. 


4 mars 2015

Ögon

Nu börjar valparnas ögon synas ganska mycket. De är två veckor gamla imorgon. 


Femman


Sjuan


Ettan...lite dålig bild tyvärr. 


Fyran


De andra valparna har inte öppnat lika mycket än, dom har bara smala springor. 


2 mars 2015

Utställningsträning

Idag tog jag med mig Alice på utställningsträning.... Det är inte ofta vi är på hundklubbar med våra hundar och detta var Alices premiärtur dit. Jag hade förväntat mig en hel del prat och energi av våran lilla dampfröken men Alice är aldrig som man tänkt sig har jag insett. 
Alice var lugn och sansad, koncentrerad och väldigt avslappnad. Hon skötte sig superbra och när vi hade paus låg hon raklång mitt på golvet å vilade. Öh vad hände med våran tokiga Alice? Det var just pga att hon har den energin och glädjen som hon har som jag tog med henne...de andra vet jag är lugna och coola i i såna situationer. Å så visar hon en sida av sig själv som jag inte alls förväntat mig. Aja det var ju roligt och nu vet vi att vi inte behöver nöta på nå mer med henne i liknande situationer. 

Alice är verkligen en hund man aldrig slutar förvånas över och trots hur jobbig hon och hennes energi kan vara ibland så är hon helt underbar hund som är väldigt speciell. :) 

❤️❤️❤️



Utställning

Nu är jag och Ilex anmälda till Inoff utställning nästa helg. Det blir bra träning inför sommarens kommande utställningar. Hoppas domaren har koll hur en breton ser ut, har en känsla av att det inte är nå många bretoner anmälda. Därefter bär det av till fjällen med hela familjen...nä Liva måste ju vara hemma med valpar. Hundvakt någon?! :) Vi får lösa det på något sätt. 

Vi ska även förbi Mattias på Hundskolan Vision för att få lite tips med att finslipa dressyren på Ilex, det blir nyttigt! 

Känner mig riktigt peppad för lite hundaktiviteter. Hoppas bara bäbis också är det och är samarbetsvillig. 

Morgon på kenneln

Såhär har vi det en helt vanlig morgon på kenneln. :) 


Vi njuter av sovmorgon och valpmys. Skönt när husse jobbar skift så han är ledig mycket med oss. Här ligger vi alla i sängen och studerar LivaLotta med valparna...så fridsamt. Ilex har första parkett tillsammans med husse, som den pajas han är så märkte han att jag skulle fota och drog till med bästa posen, haha pajas!