Breton - Stor jägare i litet format

6 februari 2014

Störningsträning med Affe

Idag har vi hälsat på Affe, det var ett tag sen sist. Han har växt massor och är jättefin och trevlig. Vi passade på att göra lite övningar tillsammans med Affe och Alice. Det är ju i nuläget en av de svåraste störningarna, lek med en annan hund. Vi fick vara på dom en hel del i början men mot slutet så insåg dom att man måste lyssna trots störning. Det är såklart mycket kvar innan de är perfekt men man måste ju börja någonstans. 
I dessa övningar måste man själv känna av hur hårt man kan ta hunden, så att det blir lagom för individen. Vissa är ju tuffare än andra. Man måste också kunna läsa av hundens beteende, förstår den inte, vill den inte eller väljer den något annat ist? Man måste också vara väldigt snabb att skifta mellan korrigering och beröm, tajming är A och o i detta. Man måste också se till att hunden blir glad när den lyckas med övningen, annars har man misslyckats. Övningen skall alltid sluta med en glad hund som viftar på svansen. 

Det finns flera filmer på instagramgruppen, här är en bild när vi tränar att de ska sitta brevid varandra ostört trots att det nyss lekt full fart.  
Första försöket och det tog ca 1-2 minuter innan dom satt fint såhära brevid varandra med oss en bit bort. Detta kan alla valpar lära sig på ungefär samma tid. 

Det är två olika bilder, en i början på promenaden när de nyss träffats och bara lekt nån minut och den andra när dom har lekt ett bra tag tillsammans. 



Här en bild på Fredrik och Affe, ett mycket bra team! 


Både husse å hund var lite jobbiga, så vi låste in dom i buren en stund. Dom verkade inte bry sig i det! 
Undra hur stor Fredrik tror att Affe ska bli när han skaffat denna bur. :) 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar