Breton - Stor jägare i litet format

4 augusti 2013

Fäviken Game Fair

Även detta år blev mässan en succé. Trevligt hade vi hela helgen, kul att ha med hundarna och skönt att bo bra i husvagnen på plats. 
En av höjdpunkterna var när LillaLiva ställdes upp i Fäviken Grand National, alltså deras minijaktprov. Hon skötte sig bra för sin låga ålder och oerfarenhet. Hon hittade tyvärr bara en av de två duvorna men skötte det fint. Det som var extra roligt var att hon fick 10 poäng på apporten av ripa. Hon är ju inte intränad på riktig fågel ordentligt ännu, och hon har aldrig apporterat bland massa människor och hundar direkt efter fågeltagning. Så både husse och matte var stolta över sockergrynet 15 mån gammal. 

Båda hundarna har skött sig riktigt fint på campingen och på mässan. Riktigt lugna och skötsamma trots mycket hundar, folk, fåglar och skytte. Dom har snällt suttit kvar och väntat på oss utanför alla mässtält trots förbipasserande hundar och människor och tålmodigt varit åskådare på Jocke Smålännings skytteuppvisningar. Detta är viktiga egenskaper tycker jag som jag personligen värderar högt hos mina hundar. 

Ebba ställde vi upp med i fävikenapporten, det gick Inge bra. Vi tog alldeles för lång tid på oss med vattenapporten så vi hann inte med någon fågelapport. Hon var tjurig och ville inte söka den ordentligt, tillslut tig hon den iaf, men det var som sagt väldigt dåligt av oss båda. Jag borde ha tränat mera på vattenapport! Vi hade tränat tre ggr vattenapport med henne, och det är tydligen alldeles för lite. Hon tappar bort sig när hon inte ser dummien direkt, så vi ska träna in vattenapportsöket bättre. 

Det blev förutom en hel del god mat och dryck en massa sol och bad. Det senarenämnda uppskattades mycket av hundarna. 

Vi har redan planerat för nästa år. :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar