Breton - Stor jägare i litet format

17 december 2012

Långtora hund och sport

I fredags var vi till långtora och tränade hundarna. Det var en del snö men det gick bra att träna ändå. Alla hundar hade fina fågelsituationer och fick riktigt bra med stadgeträning.
Dock märktes det att det krävs lite rutin för nyslagna fåglar. Snön gjorde att fåglarna inte gick kring särskilt utan låg i stort sett där de landade. Ebba som har lite rutin hade betydligt lättare att få till bra situationer, Saik och LIva hade en hel del stötar i början men blev mycket bättre efter några försök.
Saik hade en bra dag som började med stötar och avslutades i fina stånd och fågeltagningar.
LillaLiva skötte också sig bra, hon hade en eftergång i början på dagen men som vi kunde korrigera på ett bra sätt och sedan ta en ny och göra rätt.
Ebba är som vanligt duktig med fåglarna och hade fina situationer. Riktigt bra resningar visade hon och var väldigt säker i precisionen på ståndet. Tyvärr har vi ännu lite problem med hennes stopp. Vi började med 10-15m eftergångar, men det blev bättre under dagen och hade några fina situationer med bara 4-5 m. Vilket jag tycker är bra för att vara henne. :)

Återigen en riktigt lyckad dag där hundarna skötte sig bra. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar