Breton - Stor jägare i litet format

21 april 2014

En underbar påsk i fjällen

I helgen har vi varit i husvagnen och firat påsk! Helt underbart har det varit och vi har hunnit med både ripor och rödingar. 
Våra fina grannar har varit med och gjort helgen till en höjdpunkt. :) 

Det har varit strålande sol, lite blåsigt på lördag men helt perfekt på söndagen. Vi var upp på fjället och hittade gott om fjällripor för alla hundarna. Tror tom att det var Alice som träffade mest fåglar. Stötar blev det men kul hade hon och hon visade mycket fint sök i vinden. Det finns en helt otrolig motor i denna lilla hund och vi börjar inse att vi har en enorm jaktmaskin som vi ska försöka dressera där. Hon tog ut söket ordentligt och fick med sig massor med mark, hur ska detta se ut när hon är tre? 
Liva levererade helt perfekta fågeltagningar på fjällripa, med långa avståndsresningar och perfekta lugn i flog! Hon förtjänar sin titel (elithund) med råge. 
Ebba var inte i släpp så mkt, men presenterade en fin fågeltagning. Lite senare på dagen tog jaktidiotskallen över och hon gick lite väl långt bort och jobbade på några fjällripor. Så vi fick bli lite irriterade där! 

Grannarnas fina boxer Bronson har kämpat tappert på fjället och har nog fått sig en rejäl workout. Han har dessutom visat ett helt exemplariskt beteende av en hanhund som har bott med en löptik hela helgen, (Liva). 


Grannarna Axel och Anette med Bronson. 






Underbart väder! 


Strömforsens Liva, (LillaLivaLotta)


Alice, sitter verkligen på rumpan! 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar