Breton - Stor jägare i litet format

7 december 2013

En vecka kvar

Idag är valparna sju veckor, det är alltså egentligen bara en vecka kvar tills detta är över. Men vi har ju några bonusdagar eftersom valparna besiktas när det är 8v och tre dagar. Sen har ju även flera valpköpare valt att hämta valparna på helgen, detta innebär att det är två veckor kvar för de flesta valpar. 

Jag tänkte att jag ska passa på att berätta lite om varje valp, mycket har ju utvecklats sista tiden. 

Först i allmänhet som gäller hela kullen i nuläget. Mycket glada livliga valpar. Busiga och intresserade av nya hundar och människor. Gillar kontakt med människor verkar det som, sätter man sig ned (ute som inne) så har man väldigt snabbt 8 valpar i famnen. 

Ettan, eller vår Alice som hon numera är.... Alice är en riktigt glad tjej, kanske gladast i kullen. Ständigt viftande svans på turboläge. Älskar mat och hundgodis. Mycket social, är gärna med oss människor istället för syskonen. 

Tvåan eller numera Akke, är en mycket söt och glad valp. Lite lugnare valp som kan ta en paus ibland och bara sitta och titta på alla andra valpar som härjar. Han är också ett busfrö men mera lagom. Väldigt lik sin mor till utseendet både i färg och kroppsbyggnad. 

Trean, numera Affe. En stor stabil kille som är ganska tuff. Han verkar mycket modig och nyfiken. Lite hårdhänt ibland i bus och lek, väldigt bestämda åsikter. 

Fyran, numera Anja. Den lilla tjejen som blev stor. När hon föddes var hon så liten och mager, vi trodde hon skulle bli tvungen flaskmatas. Men tuff och tjurig växte hon sig starkare och större varje dag, utan stödmatning. Idag är hon största tiken och tom tyngre än minsta hanen, sexan. Hon var väldigt tuff till en början, vild och mycket framåt. Idag har hon lugnar sig lite och är väldigt jämlik de andra tikarna. Inte tuff och hård längre utan verkar mycket trevlig. 
Anja har klättrat ur valphagen massor av ggr, hon är tjurig och väldigt duktig på att klättra. 

Femman numera Abba. Idag är Abba minsta tiken, ja lättaste i alla fall. Hon var lite lugn och fundersam i början men har nu blivit riktigt busig och vild. Hon är glad och sällskaplig som alla andra valpar men Abba är den valp som tar ut svängarna mest utomhus. Hon kan vandra iväg på egen hand och kolla läget lite längre bort, verkar mycket obekymrad. Kanske blir en självständig liten tjej. 

Sexan, numera Aslans-Nitro. En lugn och lite försiktig valp i början som nu utvecklats till att bli en av de vildaste, tuffaste och mest framåt valparna i kullen. Han är minsta hanen men har nog ett av de största självförtroendena. Har bestämda åsikter och kan uttrycka sig verbalt! :) 

Sjuan eller Ax som han heter idag. Kallas bland mina vänner för nallen. Han är som en nallebjörn, otroligt söt och gosig. Han är glad och busig. Lite burdus men inte hård eller vildast! Han är lite långsam ibland när det händer grejer, han hänger inte alltid med och reagerar som de andra hundarna utan han kan missa att något hände! Svårt att förklara men han är väldigt fin och trevlig valp iaf, en av mina favoriter. Ax och Sirap har lite speciella matregler, dom tar som över och äter upp allt själva om man inte passar dom. Ax är näst störst nästan lika tung som Sirap. 

Åttan eller Avis-Sirap, största tyngsta valpen, från början till slut. Han är också lite långsam och är inte lika vild och galen som de andra nu. Han verkar gilla att ta det lugnt och bara mysa i famnen istället för att härja med de andra valparna. Han var väldigt hård och tuff tidigare men har lugnat ned sig ordentligt. Ebba har fått vara ganska hård med honom men nu kan man se att han underkastar sig fint som de andra valparna. Samma matregler som Ax gäller för Sirap, annars svälter de andra valparna nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar