Breton - Stor jägare i litet format

31 december 2013

Träningstips/motivation

Idag fick jag en jättetrevlig film av Akkes husse Patrik på instagram och samtidigt med det fick jag en ide. 

Filmen var på Akke som tränade att sitta och vänta tills husse säger varsågod innan han får resa sig osv. Det var mycket bra jobbat av Patrik, man ser tydligt att Akke har förstått uppgiften och att han är glad att utföra den. Det är A och O i träning av en valp. 
Väldigt roligt att se att ni tränar på med valparna så bra och att ni anpassar övningarna fint till individen. 

Instagram har ju ordnat en funktion nu så att man kan dela videor privat. Så alla våra vänner som inte är riktigt lika insnöade på fågelhundar och träning slipper se alla filmer. Jag tänkte att vi kan ju dela filmen bland valpköparna i kullen, så kan man bli sporrad och få tips av varandra. 
Alla känner sig ju omotiverade att träna hund då och då och att dom har kört fast ibland. Då kan det ju vara bra med tips på nya övningar och se hur andra gör. 
Det är nog också mera verkligt och utvecklande att se sina kullsyskons utveckling än att se ett proffs dressera sina hundar på en dvd. 
Det som också vore bra är om man lägger upp en film ibland där man INTE lyckades, och kanske skriver vad man gjorde fel och varför det inte funkade. Då kan andra lära sig och kanske känna igen sig i det. 
Fördelen här är ju att i nuläget är ungefär alla valpar på samma nivå och i samma ålder, vilket gör att det blir övningar som passar ens egen hund. 

Vad tycker ni? 
Jag kan dela första filmen till er, så ser ni vilka som har i instagramanvändare och vilka ni kan dela till sedan. Ni som inte har insta kan ju skapa en användare och söka upp mig som Aina2. 

2 kommentarer: