Breton - Stor jägare i litet format

25 december 2013

Valpnytt

Idag har vi fått många positiva besked från valpköpare. 

Till att börja med har vi (Jag, Alice och Nitro) varit i Piteå och hälsat på Annika och Johan med Avis-Sirap. Han är en härlig valp som verkar mycket nöjd med livet. Husse och matte har gjort ett bra jobb med att sätta rutiner och påbörja dressyrträningen. Riktigt flitiga även med träningen för rumsrenheten. Tre valpar inne hela kvällen och endast en liten olycka inne. Bra jobbat! 

Akkes ägare har hört av sig idag. Som alltid är det superroligt att höra hur det går med valparna och att få se någon bild. Akke är ett busfrö som fungerar bra i familjen. Även här har husse och matte gjort ett enormt bra jobb med träningen och rutinerna, så Akke är också riktigt duktig. 
Akke sover gott om nätterna och verkar vara bra på att koppla av. 
Akke har inte riktigt fått greppet om promenaderna ännu, men det kommer nog att gå bra när han inser att det är det roligaste. Valpar brukar inte vara så positiva första gångerna i koppel. 

På bild Akke med husse myser


Vi har även hört positiva besked från Ax som också fungerar bra i familjen. Han är en glad och busig hund som tar livet med ro. Han håller på att koppeltränas och det går fint. Han sover gott om nätterna precis som Akke. 

På bild Ax på koppelträningspromenad


Alice och Nitro är vilda och busiga. Vi har det vi gör med dessa busfrön här hemma. Idag har vi testat koppel första gången, det var INTE populärt. Halsbandet kliade och man fick inte gå åt det håll man ville! 
Vi har varit på en långpromenad, Max 2km typ men då var valparna trötta sen, dom har också busat mycket med Sirap så nu kommer dom nog att sova gott. 
Matte och Husse är inte lika flitiga med rumsrenhetsträningen som våra valpköpare så vi har lite kvar att jobba på där. Vi skyller på att dom är två, vi ska bli mer alerta när Nitro har flyttat. 

På bild dårarna och Sirap busar hemma hos Sirap

Även Affe fungerar bra i sitt nya hem. Han tar livet med ro och har lätt att slappna av. Han sover gott om nätterna och husse har påbörjat koppelträning och lite grunddressyr. 

Summan av det hela är: Vi har fantastiskt fina valpköpare som verkligen anstränger sig för att få en bra start med valparna. 
Dessa valpar verkar vara glada krabater som ändå naturligt kan koppla av. :) 
De flesta valparna i kullen verkar vara riktiga myshundar som älskar att gosa och mysa i famnen, precis som mor sin. Alice och Nitro tror jag har lite piraya-gener i sig och myror i baken, men ibland förvånar som och tar sig tid med en mysstund. :) 

Vi hoppas att det går riktigt bra även för de som inte har hört av sig så mkt ännu. Och så påminner vi om att vi jättegärna vill ha bilder och uppdateringar om hur det går för valparna positivt som negativt. 

Godnatt allihopa, nu är vi trötta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar