Breton - Stor jägare i litet format

11 januari 2014

Lite valpnytt

Flera valpköpare är duktiga på att höra av  sig om hur det går och hur de mår, det gillar vi starkt, finns inget som är så roligt som att få höra om valparna. 

Avis-Sirap är en tuff och cool kille som har tagit till sig träningen bra. Trots flitigt jobb av husse och matte är han lite trotsig och testar ibland. Så han kan bli en liten utmaning, men det är bara jobba på som tidigare, tjurigast vinner. Han fungerar bra i hemmet och har anpassat sig bra i familjen. Han gillar att bära föremål precis som många andra i kullen.
Sirap är nog fortfarande en av de största i kullen och är en riktigt stadig kille, har tyvärr ingen viktuppgift på honom idag. 


Sirap med sin polare

Anja har varit hos veterinären och vaccinerat sig, det var inte så kul och hon var lite skraj, men hon skötte sig ändå bra och var cool. Hon gillar också att bära saker och verkar vara en ständig utmaning för deras äldre breton Tella. 
Anja är fortfarande en riktigt myshund och är den valp jag saknar allra mest. Hon verkar ha kommit väl in i familjen och  verkar trivas mycket bra. 
Anja väger ungefär 6,6 kg i nuläget. 


Just idag är vi i kåbdalis med Affe och hans ägare. Affe är en väldigt glad och trevlig hund, han är vild, glad och väldigt busig. Han härjar runt som en galenpanna och vi kan inte se att han verkar ha några smärtor från sitt ben. 
Husse har tränat in ett ganska bra stanna  och behöver bara fortsätta med träningen och öka svårigheten. 
Affe är betydligt större än Alice och ser mera maskulin ut, ja så ska det väl vara också. :) 




Alice är forfarande en dåre som är väldigt glad och väldigt väldigt vild!! Hon är en väldigt charmig hund men tyvärr inte så gosig ännu, hon är inte direkt en knähund. :( hoppas det ger sig och hon blir lika mysig som sin mor. 
Alice har börjat tänja på gränserna i våran inkallning, så där måste vi börja ta nya tag. Hon är annars ganska duktig på sitt och lekapport. Men slamsar litegrann. 
Alice väger ungefär 6,2 kg. Hon gillar att mysa ihop brevid lillasnällavarmaLiva. 



Ax fungerar också bra i hemmet och är väldigt lättlärd och lyhörd. Han verkar må mycket gott av att husse lägger ned mycket tid på träning och att få en bra ledarroll. Han har en egen fin blogg www.tingsholmensax.blogspot.se
Han gillar också att bära och gör fina apporter på dummie för sin ålder. 

Abba är också en glad och mycket busig tjej. Hon har kommit väl in i familjen och kommer bra överens med deras andra hund. Abba bor ju i fågeljägarens paradis och har redan fått smyga på lite duvor och tränat sitta i flog. Hon sköter sig bra eftersom husse har tränat flitigt på att sitta. 

Akke är en mycket omtyckt familjemedlem som fungerar bra i hemmet. Även han är väldigt busig och glad. Han är lyhörd och ganska lättlärd vad jag har fattat. 
Husse och matte ligger i bra med träningen och han verkar vara en mycket trevlig och lydig valp. Fortsätt på det sättet så kommer det här att gå fint. :) 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar