Breton - Stor jägare i litet format

5 november 2013

Naturens gång

Idag var vi på promenad och gick över ängarna på väg hem. Då tyckte Ebba att det var en bra ide att hämta med lite mat hem till valparna. Så råttjakt blev det, stolt som tusan tog hon med sig råttan till mig och ville bära med sig den hem. Hon tyckte nog att det var dags för valparna att smaka fast mat snart. 
Det är roligt att se hur naturens instinkter tar över när det kommer valpar. Ebba har hela tiden varit väldigt vaktig om valparna och passar dom väldigt noga. Såna instinkter har vi inte sett hos henne tidigare. 
Innan valparna föddes ville hon gärna bädda utomhus under hus eller under altanen. Hon försökte gräva lyor till valparna. Från första dag har hon tagit hand om valparna suveränt och skött allting på egen hand. Nu tycker hon kanske att dom börjar bli stora snart att smaka fast mat, så då hämtar hon möss. Det gör hon inte annars. 

Valparna blir mer och mer rörliga. Nu har dom börjat ställa sig och gå några steg innan de ramlar igen. De har börjat att smaka på varandra litegrann och tugga lite på pinnarna. Jag ska försöka fota lite bilder och lägga upp på torsdag. Vi har lite segt internet så det tar sån tid att ladda upp bilderna bara. 

Tvåan


Fyran 


Tvåan med mamma Ebba 


Ettan 


Femman


Sexan


Sjuan 


Trean har inte blivit fotad mkt, det ska det bli ändring på framöver!! :) 







1 kommentar:

  1. Gissa hur avundsjuk jag är på er som får gossa med så gulliga småtroll

    SvaraRadera