Breton - Stor jägare i litet format

10 februari 2015

De första sparkarna

Igår kände vi de första sparkarna i Livas jättemage. Idag känns dom riktigt tydligt och man känner att magen är lite knölig där valparna ligger. 

Det är mindre än två veckor kvar tills valpning nu, vi kommer nu börja isolera hemmet lite och förbereda för en lugn och trevlig tillvaro för Liva att valpa i. Valplådan kommer fram denna vecka och görs i ordning så att hon kan bo in sig i den om hon vill. 

Om det är någon valpköpare som har planerat att komma och träffa Liva så är det närmsta dagarna som gäller. Därefter kommer vi inte ta emot några nya människor för besök här hemma och vi kommer även inte att ta emot besök första veckorna efter valpning. Detta är för att Liva ska få så lugn och trygg tillvaro som möjligt att valpa i och sköta de små valparna första tiden.

När valparna har blivit några veckor tar vi självklart emot besök av er som blivit tilldelad valp så ni får träffa de små och Liva och även se hur valparna växer upp i hemmet. 

För oss är det väldigt viktigt att valparna vänjer sig vid hundar, människor och lär sig hundspråket väl. Därför växer valparna upp i hemmamiljö med alla våra hundar. De lär sig umgås och blir uppfostrade av sin mor men även av de andra hundarna i hemmet så fort Liva tillåter dem att umgås med valparna. 
Att valparna lär sig hundars språk är otroligt viktigt och de kommer därför inte att skiljas från tiken under deras tid hos oss. Förutom under Livas kisspromenader såklart. Även de andra hundarna kommer tillåtas att uppfostra valparna när valparna blivit lite äldre. Liva kommer själv att säga till valparna när de är gamla nog att inte dia längre vilket är en del av uppfostran. 

Dagens bilder på Liva. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar