Breton - Stor jägare i litet format

25 februari 2015

Nisse med tomluvor i fjällen

Nisse är i fjällen med småttingarna Alice och Ilex. FUSK är det!! Men jag har fått höra mycket positiva rapporter vilket är glädjande.

Alice har gått som en kanonkula och har haft flera fina arbeten på ripa, hon har stoppats mycket fint i flog både på stöt och vid stånd på olika långa distanser. Husse var mycket nöjd med våran lilla jaktidiot till DampAlice. Hon är verkligen en härlig hund men som har lite väl mycket energi ibland...men när hon får vara i sitt rätta element kan man inte annat än bara njuta av henne.

Ilex har också sökt fint och hittat sina första vinterripor. Han har haft flera fågelarbeten men han har lite svårare att vara lugn i flog. Vissa gånger har husse fått fina situationer men vissa gånger så kokar det över rejält när det flyger fågel. Vi har en del att jobba med lydnaden i fågel med honom men det får ta sin tid.... det är alltid svårare när man inte har fått ha hunden från valp men vi kämpar på. Vi får glädja oss att han söker fint, står bra och reser kraftfullt....resten är ligger i våra händer och vi som får jobba med bättre lydnad.

Jag citerar Nisse:
Alice är en stjärna, hon har ett inre lugn när det flyger fågel men i vardagen kokar det lätt över. Ilex har ett inre lugn i vardagen men när det är fågel i luften kan det snabbt koka över.

Tyckte det stämmer riktigt bra på våra små. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar